Kaikille avoimessa kirjoituskilpailussa etsitään kokemuksia oppimiseen liittyvästä ahdistuksesta

Niilo Mäki Instituutti järjestää kaiken ikäisille vapaan kirjoituskilpailun, jonka aiheena on oppimiseen liittyvä ahdistus ja keinot sen helpottamiseksi. Kilpailulla pyritään tukemaan lapsia ja nuoria puhumaan oppimiseen liittyvästä ahdistuksesta, jonka syyt ja ilmenemismuodot voivat olla hyvin moninaisia.

Kirjoituskilpailussa kaikenikäisillä on mahdollisuus kertoa oppimiseensa liittyvästä ahdistuksesta ja siitä, mikä heitä on auttanut tai olisi voinut auttaa. Kaikki kokemukset ovat arvokkaita jo itsessään. Lisäksi niistä on suuri hyöty alan ammattilaisille, kuten tutkijoille, kliinikoille ja opettajille, jotka pyrkivät löytämään entistä parempia keinoja oppimiseen liittyvän ahdistuksen helpottamiseen.

Kilpailuun lähetetyt kirjoitukset yhdistellään yhtenäisiksi tarinoiksi ja dramatisoidaan lyhyiksi videoiksi. Näin haluamme tuoda oppimisen ahdistusta kokeneiden tuntemukset esille. Samalla opimme ymmärtämään vielä paremmin oppimiseen liittyvää ahdistusta ja sen vaikutusta lapsen ja nuoren elämään. Kokemuksista on vertaistuen muodossa hyötyä monille samassa tilanteessa oleville lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen.

Toivomme kirjoitukset huhtikuun 2020 loppuun mennessä. Tekstien pituus ja tekstilaji on vapaa ja teksti voi olla myös perinteisen proosan ja runouden lisäksi esimerkiksi räppiä.

Kilpailuun osallistuneiden nimiä tai muita tunnistettavia tietoja ei julkaista missään vaiheessa. Tekstit säilytetään tietoturvallisesti, eikä niitä lue kukaan ulkopuolinen. Tekstejä ei käytetä muihin tarkoituksiin. Vapaaehtoisesti annettuja yhteystietoja käytetään ainoastaan arvonnassa, jossa kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

OSALLISTUMISOHJEET
Tekstit voit palauttaa a.) postitse b.) sähköpostilla tai c.) lomakkeella

a.) Postitse lähetetyt kirjoitukset palautetaan osoitteeseen:
Niilo Mäki Instituutti / Kirjoituskilpailu
PL 35
40014 JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

Mikäli haluat osallistua myös arvontaan, lähetäthän meille myös yhteystietosi. Huomaathan myös, että kilpailuun lähetettyjä kirjoituksia ei palauteta.

b.) Sähköpostilla kirjoitukset voi lähettää osoitteeseen tiedotus@nmi.fi

c.) Lomakkeella

Voit kirjoittaa tekstin tähän tai ladata sen tiedostona alla olevaan palautuslaatikkoon. Mikäli haluat osallistua arvontaan, voit antaa sähköpostioosoitteesi tekstin lähettämisen jälkeen avautuvalla sivulla.

Niilo Mäki Instituutti täyttää 30 vuotta vuonna 2020. Niilo Mäki Instituutti on oppimisvaikeuksien monitieteisen tutkimuksen ja kehittämistyön yksikkö. Työmme tavoitteena on ymmärtää kehitykseen ja oppimiseen vaikuttavia tekijöitä ja lisätä tutkimuksen, kehittämistyön ja käytännön opetustyön vuoropuhelua. Kehitämme uusia materiaaleja ja toimintamalleja tutkimusperustaisesti.