Kissatarina – Lapsen kerrontataitojen arviointimenetelmä, 16.5.2022 Helsinki

Voit ilmoittautua koulutukseen tämän sivun alaosassa!

Kuvaus

KOULUTUSPAIKKA
Original Sokos Hotel Tripla Pasila, Fredikanterassi 1 B, Helsinki
Koulutuksen toteutusajankohtana vallitsevan epidemiatilanteen mukaan saatetaan koulutuspaikassa edellyttää osallistujilta koronapassia. Lähetämme tarkempia tietoja koulutuksen käytännön järjestelyistä noin kahta viikkoa ennen koulutuksen ajankohtaa.

KOHDERYHMÄT
Puheterapeutit, psykologit ja erityisopettajat, jotka ovat perehtyneet lasten kerrontataitoihin ja jotka työskentelevät niiden lasten parissa, joilla on kielellisiä vaikeuksia.

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT
Kissatarina on kuvasarjakerrontaan perustuva kertovan puheen arviointimenetelmä. Testin avulla saadaan tietoa siitä, miten lapsi käyttää kieltä tilanteessa, jossa tarkoituksena on itsenäisesti muodostaa yhtenäinen ja ymmärrettävä merkityskokonaisuus. Kerrontataitojen arvioimisen tulisi sisältyä lapsen laajempaan kielellisten taitojen arviointiin, jos lapsella epäillään olevan kielellisiä vaikeuksia. Kerrontataitoja kannattaa arvioida myös silloin, jos lapsella epäillään olevan vaikeuksia sosiaalisen kommunikaation ja pragmatiikan osa-alueilla. Kissatarina on ensimmäinen suomalainen julkaistu kertovan puheen arviointimenetelmä, ja se on tarkoitettu 4–8-vuotiaiden lasten kerrontataitojen arvioimiseen.

Koulutuksessa perehdytään uuteen Kissatarina-arviointimenetelmään ja sen käyttöön. Koulutuspäivän aikana käsitellään myös kerronnan taustateoriaa sekä kuvataan, miten kerrontataidot tyypillisesti kehittyvät. Lisäksi perehdytään lyhyesti kerronnan vaikeuksiin kehityksellisessä kielihäiriössä ja autismikirjossa ja kuvataan pääpiirteissään kerronnan kuntoutuksen suuntaviivoja.

TYÖTAVAT
Luennointi sekä arviointimenelmän pisteytyksen harjoitteleminen esimerkkitapausten avulla.

KOULUTTAJAT
Leena Mäkinen, puheterapeutti

KOULUTUSPÄIVÄN ALUSTAVA AIKATAULU
Ilmoittautuminen ja aamukahvi alkavat klo 8.30. Luennot alkavat klo 9.00 ja päättyvät klo 15.45.

KOULUTUKSEN HINTA
Koulutuksen hinta on 240 euroa. Hinta sisältää luentomateriaalin, lounaan sekä kahdet kahvit.
Huomaathan, että arviointimateriaali ei sisälly koulutuksen hintaa.

ILMOITTAUTUMINEN
Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Koulutus toteutuu, koulutukseen voi yhä ilmoittautua mielellään mahdollisimman pian. Koulutuksen laskutamme vasta koulutuspäivän jälkeen.