OPH: Tavoitteena sujuva lukutaito – Teoriaa ja harjoituksia (1 op) 15.8. – 1.12.2022 verkkokoulutus (KOULUTUS TÄYNNÄ)

Koulutusryhmä on täynnä ja ilmoittautuminen päättynyt!

 

Kuvaus

Koulutus sisältää verkkotallenteen, joka on katsottavissa 15.8.–1.12.2022 sekä webinaari-iltapäivän 1.12.2022 klo 14.00–15.30!

KOHDERYHMÄ
Koulutus on tarkoitettu perusopetusikäisten kanssa työskenteleville opettajille, erityisopettajille ja psykologeille.

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT

  • Lukutaidon kehitys ja lukivaikeudet
  • Mitä lukemisen sujuvuus on?
  • Miten lukemisen sujuvuutta voi arvioida ja seurata?
  • Miten sujuvuutta voi harjoittaa?

Koulutuksessa esitellään, mitä tällä hetkellä tiedetään lukemisen sujuvuuden kehittymisestä, arvioinnista sekä kuntouttamisesta. Koulutuksessa käydään läpi menetelmiä ja materiaaleja, joilla tätä suomen kielessä keskeistä lukutaidon ongelmaa voidaan koettaa lieventää. Esitellyt lukemisen sujuvuuden harjoitusmenetelmät soveltuvat käytettäväksi sen jälkeen, kun lapsi on oppinut peruslukutaidon.

Koulutus alkaa itsenäisesti katsottavalla luentotallenteella (kesto 4 x 45 min), joka on katsottavissa 15.8.–1.12.2022. Tallenteen perusteella osallistujat toteuttavat oppimistehtävänä harjoituskokeilun. Kokeiluja käsitellään yhteisesti webinaari-iltapäivässä 1.12.2022 klo 14.00–15.30 (kesto 2 x 45 min). Webinaarista ei tehdä kokonaisuudessaan tallennetta.

KOULUTTAJA
Paula Salmi, FT, puheterapeutti, tutkija, Niilo Mäki Instituutti

KOULUTUKSEN HINTA
Koulutus on varhaiskasvatuksessa/opetustoimessa työskenteleville maksutonta. Matka-, majoitus- ja ateriakustannuksista sekä sijaiskuluista vastaa osallistuja/osallistujan työpaikka. Kohderyhminä Opetushallituksen rahoittamissa maksuttomissa koulutuksissa ovat: varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön rehtorit, opettajat ja opinto-ohjaajat sekä tukipalvelujen henkilöstö kuten koulukuraattorit, koulupsykologit, aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat, kouluavustajat ja asuntolanhoitajat. Muiden kohderyhmien ei ole valitettavasti mahdollista osallistua koulutukseen, poikkeuksena oppilashuoltotyöryhmien jäsenet.

ILMOITTAUTUMINEN
Koulutukseen otetaan 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Toivomme ilmoittautumista viimeistään kolmea viikkoa ennen koulutuksen alkua, mutta ilmoittautumisia otamme vastaan niin kauan kuin koulutusryhmässä on paikkoja jäljellä. Koulutusryhmä on täynnä ja ilmoittautuminen päättynyt.