UBS finansierade gratis personalutbildning för undervisningsväsendet upphör

I mer än 25 år har Niilo Mäki Institutet kunnat erbjuda fortbildning finansierad av Utbildningsstyrelsen för personal inom småbarnspedagogik och undervisning. Vi är glada över att vi har kunnat bidra till genomförandet av utbildningspolitiken och ta itu med tidens utmaningar, samt att utbilda om perspektiven och resultaten av våra forsknings- och utvecklingsprojekt.

Tyvärr kommer det inte att finnas några ytterligare utlysningar av medel från Utbildningsstyrelsen för nya fortbildningsprojekt. På grund av finansieringsmodellens upphörande kommer OPH:s fortbildningskurser, som är avgiftsfria för deltagarna, därför att upphöra när de pågående projekten avslutas.

Vi har tilldelats tre utbildningsprojekt i utlysningen för 2024 och dessa är för närvarande de sista utbildningsprojekten som är kostnadsfria för lärare.
De OPH-finansierade utbildningarna som är öppna för registrering finns här: https://koju.nmi.fi/kooste-maksuttomista-koulutuksista/

Det är mycket oroväckande att den avgiftsfria personalutbildningen inom utbildningssektorn upphör. Vi hoppas att personalen inom småbarnspedagogik och undervisning även i fortsättningen ska ha lika tillgång till fortbildning och kompetensutveckling i hela Finland.