Lukemis- ja kirjoittamistaitojen arviointi luokilla 1 – 6. Alakoulun DigiLukiseulan käyttökoulutus, webinaari 18.4. ja tallenne 1.1.–1.8.2024

Voit ilmoittautua koulutukseen tämän sivun alaosassa!

KOULUTUKSEN HINTA
Koulutuksen hinta on 240 euroa/henkilö. Hinta työparille on 300 euroa. Hinta työyhteisölle on 450 euroa. Ilmoittautuessasi kirjoita lisätietoihin kaikkien sähköpostit, ammatit ja nimet, jos ilmoitat useita kerralla.

Kuvaus

KOHDERYHMÄT
Alakoulun opettajat, erityisopettajat, puheterapeutit, psykologit sekä muut henkilöt, jotka vastaavat alakouluikäisten lasten lukitaitojen arvioinnista, opetuksesta ja oppimisen tukemisesta.

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT
Koulutuksessa perehdytään 1 – 6 luokkalaisten lasten lukemis- ja kirjoittamistaitojen arviointiin. Koulutuksessa käsitellään lasten lukivaikeuksia ja niiden tunnistamisen periaatteita sekä perehdytään uuden Alakoulun DigiLukiseulan (AKI) käyttöön ja tulosten tulkintaan. Tuen tarpeen tunnistamisen lisäksi käsitellään lyhyesti myös yksilöllisen arvioinnin, tuen suunnittelun ja oppimisen seurannan välineitä ja periaatteita. Koulutuksessa käsitellään oppilasesimerkkien avulla testitulosten tulkintaa.

Koulutus sisältää:

  • 6x45min mittaisen luentotallenteen
  • iltapäiväwebinaarin to 18.4.2024 klo 14–15.30
  • webinaarin ennakkotehtävänä mahdollisuuden kysymyksille keskustelupalstan kautta koulutuksen verkkoympäristössä

Webinaarin ajankohta on suunniteltu niin, että siinä on mahdollisuus esittää kysymyksiä kevään DigiLukiseulatulosten tulkinnan tueksi.

KOULUTTAJAT
Riikka Heikkilä, PsT, neuropsykologian erikoispsykologi, LUKINO-hankkeen vastaava tutkija, Niilo Mäki Instituutti
Pirita Korpivaara, FM, projektisuunnittelija, LUKINO-hanke, Niilo Mäki Instituutti

KOULUTUKSEN AIKATAULU
Tallenne on katsottavissa 1.1. – 1.8.2024. Keskustelupalsta kysymyksille avoinna verkkoympäristössä 1.5.2024 saakka.
Webinaari: to 18.4.2024 klo 14-15.30, Yhteyksien ja tekniikan testaus alkaa 13.45. Webinaari alkaa klo 14.00 ja päättyy klo 15.30.

KOULUTUKSEN HINTA
Koulutuksen hinta on 240 €. Hinta jos osallistujia 2-3 300 € ja hinta koululle/ työyhteisölle 450 €. Laskutamme koulutuksen 13.4.2023 webinaarin jälkeen.

ILMOITTAUTUMINEN
Koulutukseen ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautua voit 22.11.2023 saakka, mutta huomaathan että koulutukseen kuuluu webinaaria edeltävä ennakkotehtävä, joten jos ilmoittaudut viime hetkellä et ehdi välttämättä tehdä tehtävää ennen webinaaria. Ilmoittauduttuasi saat sähköpostitse ohjeet koulutuksen verkkoympäristöön kirjautumiseen ja tallenteen katsomiseen. Koulutuksen laskutamme vasta webinaaripäivän jälkeen. Mikäli ilmoitat kerralla mukaan useamman henkilön, ilmoita muiden osallistujien nimet, sähköpostit ja ammatit lisätietokentässä.

KOULUTUKSEEN LIITTYVÄ ARVIOINTIMENETELMÄ
Koulutuksessa käsitellään Alakoulun DigiLukiseulaa (AKI).

Lue lisää luokkien 1–2 Digilukiseulasta: https://koju.nmi.fi/tuote/alakoulun-digilukiseula-aki-luokille-1-2/

Lue lisää luokkien 3–6 DigiLukiseulasta: https://koju.nmi.fi/tuote/aki-alakoulun-digilukiseula/