KUMMI 13. Konsultaatiomalli päiväkoteihin – jäsentynyttä tukea levottomille lapsille

38,00 

Tekijät: Satu Peitso & Vesa Närhi
Julkaisija: Niilo Mäki Instituutti
Julkaisuvuosi: 2015
Kuvaus: Arviointi-, opetus- ja kuntoutusmateriaaleja
Kohderyhmät: Varhaiskasvatuksen parissa työskentelevät ammattilaiset
ISBN: 978-951-39-6296-8
Hinta: 38 EUROA

11 varastossa

Kuvaus

Niilo Mäki Instituutin KUMMI-julkaisusarjassa esitellään oppimiseen ja oppimisvaikeuksiin liittyviä arviointi-, opetus- ja kuntoutusmenetelmiä. Sarjan kirjoittajat ovat asiantuntijoita, jotka seuraavat oppimisvaikeusalan tutkimusta sekä tuntevat erityistä tukea tarvitsevien lasten arvioinnin, opetuksen ja kuntoutuksen psykologisia ja pedagogisia käytäntöjä.

KUMMI-sarjan 13. osa esittelee konsultaatiomallin, joka ohjaa ylivilkkaan lapsen tukitoimien suunnittelua päiväkodissa. Kirjassa kuvattu konsultaatiomalli auttaa suunnittelemaan ja järjestämään tukea johdonmukaisesti. Konsultaatiossa tarkastellaan lapsen käyttäytymistä, tilanteen osatekijöitä sekä palautetta, jota lapsi saa ympäristöstään. Tavoitteena on muokata tilannetekijöitä ja ohjata sen avulla lapsen käytöstä toivottuun suuntaan. Olennaista on oivaltaa, miten aikuiset voivat omalla toiminnallaan tukea lasta ja toimia hänen tarpeidensa mukaisesti.

Konsultaatiomallissa on neljä vaihetta: 1) ongelman määritteleminen, 2) ongelman analysointi, 3) tuen suunnittelu ja toteutus sekä 4) arviointi. Kirjassa kuvataan kunkin vaiheen tavoitteet, osallistujien tehtävät sekä arvioinnin menetelmät. Konsulttina voi toimia esimerkiksi varhaiskasvatuksen erityisopettaja, tai psykologi.

Kirja sopii luettavaksi kaikille varhaiskasvatuksen parissa työskenteleville ammattilaisille, jotka haluavat kehittää kykyään havainnoida tilannetekijöiden vaikutusta lapsen toimintaan ja omalla toiminnallaan auttaa lasta onnistumaan.

Lisätiedot

Paino 0,32 kg (kilogramma)