Kummi 15. Etsivät-ryhmä – Lasten toiminnanohjauksen taitojen tukeminen ryhmässä

58,00 

Tekijät: Nina Kultti-Lavikainen, Anna-Kaija Eloranta, Katri Kiianmaa, Mirja Myllykoski, Tytti Ropponen ja Tuija Aro
Julkaisija: Niilo Mäki Instituutti
Julkaisuvuosi: 2017
Kuvaus: Arviointi-, opetus- ja kuntoutusmateriaaleja
Kohderyhmät: Lasten kanssa työskentelevät kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset
ISBN: 978-951-39-6864-9
Hinta: 58 Euroa

Kuvaus

Olen etsivä Pauli Leino. Salapoliisin työssäni tarvitsen monenlaisia ajattelun apukeinoja. Sen vuoksi olen koonnut ryhmiä, joissa harjoittelemme ajatusmoottorin ja erilaisten työkalujen käyttöä. Olen kuullut ajatusmoottoria sanottavan toiminnanohjaukseksi ja työkaluista puhutaan ilmeisesti työskentelyn vaiheina. Niin tai näin, minusta ajatusmoottori ja työkalu ovat mukavampia sanoja! Olen itse puuhaillut lähinnä 3-5 –luokkalaisten kanssa, mutta kenttätyössä on ollut etsiviä esikoululaisista yläkoululaisiin. Olemme oppineet paljon ja työskennelleet innolla. Toivottavasti tästä harjoitusmateriaalista olisi apua kaikille, jotka tarvitsevat tukea toiminnanohjauksessa._

Etsivät -ryhmä on suunnattu lapsille, joilla on hankaluuksia toiminnanohjauksessa. Tavoitteena on toiminnanohjauksen vahvistaminen opettamalla lapsille toiminnanohjauksen vaiheet, opettamalla lapsia ohjaamaan toimintaansa puheella ja vahvistamalla metatiedon ja – taidon roolia työskentelyprosessissa. Etsivät -ohjelmarunko on 20 tapaamiskerran mittainen, kukin tapaaminen kestää 1½ tuntia.

Kummi 15 eli Etsivät –ryhmä, Lasten toiminnanohjauksen taitojen tukeminen ryhmässä materiaalipaketti sisältää: Käsikirjan, joka sisältää toiminnanohjauksen teoriaa ja ohjeet ryhmätapaamisille, Materiaalivihkon, jossa on kunkin tapaamiskerran monistettavat materiaalit, Tarinavihkon, jossa on kehyskertomus tapaamisille, Ohjelmarungon, jota käytetään jokaisella tapaamiskerralla sekä värilliset muotopalat. Monistettava materiaali on ladattavissa ja tulostettavissa myös verkon kautta.

Materiaalipaketti on tarkoitettu lasten kanssa työskenteleville kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Lisätiedot

Paino 1,46 kg (kilogramma)