KUMMI 9. Työrauha kaikille – Toimintamalli työrauhaongelmien vähentämiseksi

52,00 

Tekijät: Tiina Kiiski, Vesa Närhi & Satu Peitso
Julkaisija: Niilo Mäki Instituutti
Julkaisuvuosi: 2012
Kuvaus: Arviointi-, opetus- ja kuntoutusmateriaaleja
Kohderyhmät: Tämä opas on kirjoitettu koulun aikuisille, jotka työskentelevät luokkien 5–9 oppilaiden kanssa ja haluavat puuttua oppituntien aikaisiin työrauhaongelmiin.
ISBN: 978-951-39-4798-9
Hinta: 52 EUROA

13 varastossa

Tuotetunnus (SKU): kum9 Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

KUMMI-julkaisusarjassa esitellään oppimiseen ja oppimisvaikeuksiin liittyviä arviointi-, opetus- ja kuntoutusmenetelmiä. KUMMI-sarjaa julkaisee Niilo Mäki Instituutti. Julkaisusarjan kirjoittajat ovat asiaintuntijoita, jotka seuraavat oppimisvaikeusalan tutkimusta sekä tuntevat erityistä tukea tarvitsevien lasten arvioinnin, opetuksen ja kuntoutuksen psykologisia ja pedagogisia käytäntöjä.

Työrauha kaikille -toimintamalli on tarkoitettu luokan työrauhan parantamiseen. Tämä opas on kirjoitettu koulun aikuisille, jotka työskentelevät luokkien 5–9 oppilaiden kanssa ja haluavat puuttua oppituntien aikaisiin työrauhaongelmiin. Työrauha kaikille -toimintamalli on osa oppimisen ja koulunkäynnin yleistä tukea. Se perustuu opettajien väliseen yhteistyöhön ja sen vuoksi soveltuu käytettäväksi etenkin sellaisilla luokilla, joita opettavat useat eri opettajat.

Työrauha kaikille -opas:

  • toimii ohjaajan käsikirjana Työrauha kaikille -toiminnan suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa
  • esittelee yksityiskohtaisesti Työrauha kaikille -toimintamallin onnistumisen edellytyksiä sekä mallin perusperiaatteet, toteuttamistavat ja vastuukysymykset.

Opas jakautuu neljään osaan. Ensimmäinen osa taustoittaa työrauhaongelmien ennaltaehkäisyä ja niihin puuttumista koko koulun yhteisenä ja huolellisesti suunniteltuna toimintana. Toisessa osassa kuvataan yksityiskohtaisesti toimintamallin suunnittelu ja toteutus. Kolmannessa osassa kuvataan tapoja, joilla toimintaan osallistuvan luokan oppilaita voidaan motivoida ja osallistaa yhteisiin työrauhatalkoisiin. Lisäksi käsitellään yhteistyötä ja tiedottamista koteihin päin. Tässä osassa kuvataan myös, millä tavoin häiriökäyttäytymiseen voidaan puuttua. Neljännessä osassa kiinnitetään huomiota tukitoimien vaikuttavuuteen sekä kuvataan tukitoimien lopettamisvaiheessa huomioitavia seikkoja.

Julkaisuun sisältyy käsikirja sekä sähköinen materiaali ja se sisältää kaiken tarvittavan materiaalin, jota ohjaaja ja toimintaan osallistuvat koulun aikuiset tarvitsevat Työrauha kaikille -toiminnassa. Verkon materiaalipankissa on toimijoiden perehdyttämistä varten tarvittavat diaesitykset, tarpeelliset lomakkeet sekä eri toimijoille jaettavat tukimateriaalit.

Lisätiedot

Paino 0,5 kg (kilogramma)