Nuorten Kompassi -hyvinvointiohjelma Opas nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille

34,00 

Tekijät: Anne Puolakanaho, Päivi Lappalainen, Kirsikka Kaipainen, Katariina Keinonen, Raimo Lappalainen & Noona Kiuru
Julkaisija: Niilo Mäki Instituutti, Jyväskylä
Julkaisuvuosi: 2023
Kohderyhmät: opettaja, erityisopettaja, psykologi, terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, puheterapeutti tai muu nuorten kanssa toimiva ammattilainen
ISBN: 978-952-7467-05-3
Sisällys: 100 sivua + kannet
Hinta: 34 euroa

 

234 varastossa

Kuvaus

Nuorten Kompassi on ohjelma, joka edistää hyvinvointia, ennaltaehkäisee erilaisten häiriöiden syntyä ja lievittää sekä pienempiä pulmia että vakavampiakin psyykkisiä hyvinvointiongelmia.

Ohjelma rakentaa peruspsykologisia taitoja eli niitä taitoja, joiden varassa toimimme kohdatessamme erilaisia haasteita elämässä. Ohjelma tarjoaa välineitä huolten ja haasteiden kohtaamiseen. Se auttaa myös etsimään suuntaa elämälle ja harjoittamaan tietoisuustaitoja, itsemyötätuntoa ja ihmissuhdetaitoja. Nämä taidot puolestaan tuottavat hyvinvointia. Jokainen käyttäjä lähtee omalta tasoltaan ja hyödyntää ohjelman harjoitteita omien (psykologisten) mahdollisuuksiensa rajoissa.

Ohjelmaa voivat hyödyntää erilaiset nuorten kanssa toimivat ammattilaiset. Opettaja voi käyttää ohjelmaa ennaltaehkäisevästi tai vaikkapa yleisen hyvinvoinnin kohentamiseksi luokassaan. Erityisopettaja puolestaan voi ottaa ohjelman käyttöönsä vaikkapa jonkin tietyn pienryhmän tueksi. Psykologi, terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä, toimintaterapeutti, puheterapeutti tai muu nuorten kanssa toimiva ammattilainen voi hyödyntää ohjelmaa yksilö- ja ryhmätapaamisissa omien asiakkaidensa kanssa.

Nuorten Kompassi -ohjelma on alun perin laadittu yläkoululaisille, mutta ohjelma soveltuu myös toisen asteen opintojen alkuvaiheessa oleville nuorille. Nuoret voivat käyttää ohjelmaa myös itsenäisesti. Parhaat tulokset saadaan, kun ohjelmaa käytetään tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti jonkun aikuisen vetämänä. Aikuisilta tämä edellyttää ohjelmaan tutustumista jo ennen sen tarjoamista nuorelle.

Lue lisää:
Digitaalisen Nuorten Kompassi plus -hyvinvointiohjelman soveltuvuus lukiolaisille
https://bulletin.nmi.fi/2022/04/11/digitaalisen-nuorten-kompassi-plus-hyvinvointiohjelman-soveltuvuus-lukiolaisille/

PsT Anne Puolakanahon haastattelu: https://www.nmi.fi/2023/01/30/nuorten-kompassista-tyokaluja-psyykkiseen-hyvinvointiin/

Lehdistötiedote: Nuorten Kompassista työkaluja psyykkiseen hyvinvointiin

Nuorten Kompassi- ohjelma verkossa: https://nuortenkompassi.fi/fi/

Menetelmäarvio Nuorten Kompassista, voit lukea siitä tästä linkistä Kasvun tuki -sivulta.

Lisätiedot

Paino 0,5 kg (kilogramma)