OPH: Tavoitteena sujuva lukutaito – Teoriaa ja harjoituksia (1 op) 1.1.2024 – 14.5.2024 verkkokoulutus (Koulutus täynnä)

Ilmoittaudu koulutukseen sivun alaosassa olevalla lomakkeella.

 

 

Kuvaus

Koulutus sisältää verkkotallenteen, joka on katsottavissa 1.1.2024 – 14.5.2024 sekä webinaari-iltapäivän 14.5.2024 klo 14-15.30!

KOHDERYHMÄ
Koulutus on tarkoitettu perusopetusikäisten kanssa työskenteleville opettajille, erityisopettajille ja psykologeille.

KOULUTUKSEN SISÄLLÖT

  • Lukutaidon kehitys ja lukivaikeudet
  • Mitä lukemisen sujuvuus on?
  • Miten lukemisen sujuvuutta voi arvioida ja seurata?
  • Miten sujuvuutta voi harjoittaa?

Koulutuksessa esitellään, mitä tällä hetkellä tiedetään lukemisen sujuvuuden kehittymisestä, arvioinnista sekä kuntouttamisesta. Koulutuksessa käydään läpi menetelmiä ja materiaaleja, joilla tätä suomen kielessä keskeistä lukutaidon ongelmaa voidaan koettaa lieventää. Esitellyt lukemisen sujuvuuden harjoitusmenetelmät soveltuvat käytettäväksi sen jälkeen, kun lapsi on oppinut peruslukutaidon.

Koulutus alkaa itsenäisesti katsottavalla luentotallenteella (kesto 4 x 45 min), joka on katsottavissa 1.1.2024 – 14.5.2024. Tallenteen perusteella osallistujat toteuttavat oppimistehtävänä harjoituskokeilun. Osallistujat voivat myös lähettää tapauskuvauksen tai kysymyksiä luennoitsijalle. Kokeiluja, tapauskuvauksia ja kysymyksiä käsitellään yhteisesti webinaari-iltapäivässä 14.5.2024 klo 14-15.30 (kesto 2 x 45 min). Webinaari sisältää myös lyhyen luento-osuuden. Tehtävän palautuspäivä on viikkoa ennen webinaaria 7.5.2024. Webinaarista ei tehdä kokonaisuudessaan tallennetta.

KOULUTTAJA
Paula Salmi, FT, puheterapeutti, tutkija, Niilo Mäki Instituutti

KOULUTUKSEN HINTA
Koulutus on varhaiskasvatuksessa/opetustoimessa työskenteleville maksutonta. Sijais-, matka-, majoitus- ja ateriakustannuksista vastaa osallistuja/osallistujan työpaikka. Kohderyhminä Opetushallituksen rahoittamissa maksuttomissa koulutuksissa ovat: varhaiskasvatuksen, esi- ja perusopetuksen, lukiokoulutuksen, ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen ja vapaan sivistystyön rehtorit, opettajat ja opinto-ohjaajat sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat, kouluavustajat ja asuntolanhoitajat. Muiden kohderyhmien ei ole mahdollista osallistua koulutukseen. Hyvinvointialueiden alaisuudessa työskentelevä henkilöstö ei siis valitettavasti voi osallistua Opetushallituksen rahoittamiin koulutuksiin.

ILMOITTAUTUMINEN
Koulutukseen otetaan 40 osallistujaa. Koulutuspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutusryhmä on täynnä ja ilmoittautuminen päättynyt.