Otetta opintoihin

36,00 

Tekijät: Sami Määttä, Leena Kiiveri, Leila Kairaluoma (toim.)
Kohderyhmä: Kaikki toisen asteen opiskelijoiden kanssa työskentelevät
Kustantaja: Niilo Mäki Instituutti
Vuosi: 2014
ISBN: 978-951-39-5839-8
Hinta: 36 €

37 varastossa

Kuvaus

Nykyisessä tietoyhteiskunnassa toisen asteen opintojen merkitys on suuri. Useilla nuorilla on kuitenkin vaikeuksia suorittaa ne loppuun. Opintojen keskeyttämiseen on monia syitä, esimerkiksi oppimisvaikeudet, mutta merkittävin on motivaation puute. Otetta opintoihin -kirjassa käsitellään opiskelijan motivaatiota kouluympäristössä. Kirjoittajat ovat toisen asteen, psykologian ja kasvatustieteen ammattilaisia ja asiantuntijoita. Kirja tarjoaa käytännönläheistä ja hyödyllistä tietoa kaikille toisen asteen opiskelijoiden kanssa työskenteleville.

Kirjassa esitellään motivaatio- ja kehityspsykologiaa, pureudutaan opintojen keskeyttämisen syihin ja kuvaillaan kattavasti, millä tavalla motivoitumattomuus ja siihen liittyvät muut ongelmat näkyvät ammattiin opiskelevan koulunkäynnissä. Kirjassa esitetään myös ratkaisuja: käydään läpi nykyiset tuen muodot ja periaatteet ja esitellään uusia ryhmätuen muotoja ja tapoja kohdata opiskelija. Kirjaa voi lukea myös käsikirjamaisesti, sillä osat ja luvut toimivat omina kokonaisuuksinaan.

Kirjan sisällysluettelon ja kirjoittajalistauksen löydät täältä

Otetta opintoihin -pedagoginen käsikirja on tuotettu ESR-rahoitteisessa Motivoimaa-hankkeessa, jonka toteutti Niilo Mäki Instituutti vuosina 2009–2012.

Lisätiedot

Paino 0,7 kg (kilogramma)