Luetaas! – Toistavan ääneen lukemisen harjoitusmateriaaleja alkuopetukseen (E-materiaali)

0,00 

Kirjoittaja: Annastiina Kettunen, Jonna Salminen, Jarkko Hautala & Hannu Hirvonen
Kuvittaja: Aryan Vandi
Kustantaja: Niilo Mäki Instituutti
Vuosi: 2024
Kohderyhmä: Alkuopetus
ISBN: 978-952-7467-06-0
Hinta: 0 EUROA

Kuvaus

Tulostettava ja maksuton Luetaas! -materiaali on suunniteltu alkuopetukseen. Materiaalia voidaan käyttää eritasoisten oppilaiden kanssa samalla oppitunnilla. Erityisen hyvin materiaali sopii käytettäväksi erityisopetuksessa, sillä harjoituksissa huomioidaan oppilaat, joille lukeminen on haastavaa.

Materiaalin kehitystyössä on painotettu toistavaa ääneen lukemista ja materiaali on suunniteltu siten, että lukemisen harjoittelu olisi lapselle mahdollisimman motivoivaa. Samalla kartutetaan eri tekstilajien tuntemusta sekä kirjoittamisen taitoa. Materiaali sisältää opettajan oppaan ja kaiken tarvittavan kymmentä oppituntia varten.

Kymmenen oppituntia sisältävät kaksi viiden oppitunnin kokonaisuutta: Rytmikärpänen-paketin ja Ruffe Raff -paketin. Yksi viiden oppitunnin kokonaisuus sisältää yhden viiteen osaan jaetun sadun ja muodostaa näin jatkuvan oppituntien sarjan. Materiaalipaketti sisältää jokaiselle oppitunnille sadun, väritystehtävän, tietotekstin, kirjoitustehtävän ja runon.

Kaikki Luetaas! -materiaalin sadut ja runot on kirjoittanut lastenkirjailija Hannu Hirvonen. Lyhyet sadut sisältävät huumoria ja niiden on tarkoitus tehdä lukemisen sujuvuuden harjoittelusta hauskaa ja kiinnostavaa. Lisäksi satujen teemoja syvennetään tietoteksteissä, joiden vaikeustasoon on kiinnitetty erityistä huomiota.

Materiaali on koottu Niilo Mäki Instituutissa Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa. Hanketta ohjasi Jarkko Hautala, pedagogisena suunnittelijana toimi Jonna Salminen ja hankkeen koordinaattorina toimi Annastiina Kettunen.

Lisätiedot

Paino 0,0 kg (kilogramma)

Saatat myös pitää...