VIKKE suomalaisen viittomakielen harjoitusmateriaali

Tuotetunnus (SKU): vikkeharj1 Osasto:

Kuvaus

VIKKE -suomalaisen viittomakielen harjoitusmateriaali on verkkopohjainen materiaali. Se on ensisijaisesti tarkoitettu lapsille ja perheille suunnattuun viittomakielen opetukseen opettajan työkaluksi. Näin materiaalia voidaan hyödyntää lasten ja perheiden suomalaisen viittomakielen kehityksen, harjoittelun ja oppimisen tukemisessa.

VIKKE -suomalaisen viittomakielen harjoitusmateriaali sisältää erilaisia pelillisiä harjoituksia ja tehtäviä, joiden avulla voidaan harjoitella suomalaisen viittomakielen ymmärtämisen ja tuottamisen taitoja kielitaidon eri osa-alueilla. Materiaali keskittyy erityisesti viittomakielen rakenteen, viittomakielisen ilmaisun ja kerrontataitojen ymmärtämisen ja tuottamisen harjoituksiin. Lisäksi materiaalin avulla voidaan harjoitella viittomavaraston taitoja. Materiaalissa on tehtäviä, joita voidaan toteuttaa itsenäisesti, pareittain tai koko perheen tai ryhmän kanssa.

VIKKE harjoitussivusto tarjoaa opettajalle mahdollisuuden valikoida oppilaalle tiettyjä tehtäviä ja näin yksilöidä opetusta oppilaan taitojen mukaan. Materiaalin kautta opettaja voi myös seurata oppilaan oppimisen etenemistä. Oppilaalle materiaali antaa palautetta tehtävien toteuttamisesta, niissä onnistumisesta ja rohkaisee kehittämään viittomakielen taitoja entisestään.

VIKKE harjoitusmateriaalin opettajan käsikirja sisältää ohjeita verkkomateriaalin käyttöön sekä vinkkejä verkkomateriaalin hyödyntämiseen osana suomalaisen viittomakielen opetusta.

Opettajan käsikirjan voit ladata täältä

Näin saat materiaalin käyttöösi:

  1. Tutustu materiaalin tietosuojaselosteeseen, käyttöehtoihin ja henkilötietojen käsittelysopimukseen.
  2. Täytä tietosi alla olevaan lomakkeeseen.
  3. Saat sähköpostiisi viestin, joka sisältää verkkomateriaalin kirjautumisohjeet
  4. Huolehdi, että organisaatiosi allekirjoittaa henkitietojen käsittelysopimuksen ja toimittaa sen osoitteeseen vikke@nmi.fi

Lisätietoja laura.kanto@jyu.fi