Kummi 16. Tavoitteena yhteisopettajuus – Näkökulmia ja toimintamalleja onnistuneeseen yhdessä opettamiseen

38,00 

Tekijät: Olli-Pekka Malinen & Iines Palmu (toim.)
Julkaisija: Niilo Mäki Instituutti
Julkaisuvuosi: 2017
Kuvaus: Arviointi-, opetus- ja kuntoutusmateriaaleja
Kohderyhmät: Esi- ja perusopetuksen opettajat ja rehtorit
ISBN: 978-951-39-7000-0
Hinta: 38 Euroa

Kuvaus

Yhteisopettajuus on kahden tai useamman opettajan tasa-arvoista yhteistyötä, jossa he vastaavat yhdessä oppilasryhmän opetuksen suunnittelusta, toteutuksesta ja arvioinnista. Tavoitteena yhteisopettajuus – näkökulmia ja toimintamalleja onnistuneeseen yhdessä opettamiseen esittelee millaisin eri tavoin yhteisopettajuutta toteutetaan suomalaisissa peruskouluissa. Yhteistä kaikille Kummissa käsitellyille yhteisopettajuusmalleille on, että olemassa olleet resurssit on kohdennettu uudella tavalla, mikä mahdollistaa aiempaa monipuolisemmat pedagogiset ratkaisut. Käytännön esimerkkien lisäksi julkaisu pohjautuu yhteisopettajuutta koskevaan kansainväliseen ja kotimaiseen tutkimustietoon. Liitteet puolestaan tarjoavat käytännön työkaluja yhteisopettajuuden suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Kummi on suunnattu ensisijaisesti esi- ja perusopetuksen (luokka-asteet 0–9) opettajille ja rehtoreille, kuvatut yhteisopettajuusmallit tulevat näiltä luokka-asteilta. Myös yhdessä opettavat toisen asteen opettajat voivat hakea siitä virikkeitä omaan työhönsä.

Kirjoittajat ovat yhteisopettajuuden parissa työskenteleviä tutkijoita, kouluttajia ja opettajia. Kirjoittajat: Raisa Ahtiainen, Juha Kontinen, Olli-Pekka Malinen, Iines Palmu, Jonna Pulkkinen, Anna Rytivaara & Tiina Saarenketo.

Tutustu myös yhteisopettajuutta käsitteleviin tuleviin koulutuksiimme sekä tilauskoulutuksiimme.

Lisätiedot

Paino 0,35 kg (kilogramma)